Linzenstoofpotje met spruiten

4 personen
Minder dan 45 min.
1.55
Linzenstoofpotje met spruiten

Voedingswaarde per persoon

Energie
274 kcal
Koolhydraten
26.4 g
Eiwitten
13 g
Vetten
12.9 g
Ingrediënten
  • 500 g spruiten
  • 1 rood pepertje
  • 1 plantje platte peterselie
  • 3 aardappelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 2 eetl. gedroogde tomaten (versmarkt)
  • 2 dl lichte room
  • 250 g droge groene linzen
  • 6 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 6 dl heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • peper en zout
Voorbereiding
(20 min.)
- Verwijder het voetje van de spruiten en snij in 4 stukken.
- Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.
- Snipper de platte peterselie fijn.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm.
- Snij de gedroogde tomaten fijn.
Bereiding
35 min.
1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien, het knoflook en het pepertje 2 min.
2 Voeg de linzen, de gedroogde tomaten en de tijm toe. Giet er de groentebouillon bij en laat 10 min. sudderen.
3 Voeg de blokjes aardappel en de spruiten toe. Kruid met peper en zout en laat nog 15 min. garen.
4 Meng er de room onder en laat 2 min. inkoken. Bestrooi met de peterselie.
Tip
Lekker zoete spruiten
Niet dol op de bittere smaak van spruiten? Als u spruiten lichtbruin laat worden tijdens het stoven, krijgen ze een lichte karamelsmaak en worden ze vanzelf zoeter
Drankensuggestie
  • Bier

    Tempelier
    Amberbier
  • Wijn

    Terra Vecchia Reserve
    Vermentino-Chardonnay
    I.G.P. Île de Beauté
    Skalli - Corsica

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top