Luikse salade

4 personen
minder dan 30 min.
Lekkere gezinskeuken (pag. 68)
Luikse salade
Ingrediënten
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 800 g prinsessenbonen
  • 1 ui
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 1 eetl. boter
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
366 kcal
Vetten
19.8 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
28 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
18.6 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Snipper de ui fijn.
- Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook gaar in lichtgezouten water. Giet af en zet opzij.
- Kook de prinsessenboontjes onafgedekt gaar in lichtgezouten water gedurende 8 à 15 min. Giet af en laat even schrikken onder koud water (voor de groene kleur).
Bereiding
10 min.
1.Smelt de boter in een kookpot en bak de spekreepjes goudbruin.
2.Voeg er de ui aan toe en laat even kleuren.
3.Voeg de stukjes aardappel toe en laat even mee opwarmen. Blus met de balsamicoazijn en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
4.Meng er de prinsessenboontjes onder.
Afwerking
Dien op met een stukje brood en eventueel met gebakken varkensvlees.
Tip
Er bestaan heel wat varianten op deze Luikse salade. Het basisrecept bevat prinsessenboontjes, aardappelen, ui en spek.

Naargelang uw voorkeur kan u iets toevoegen:
- stukjes peer of pruimen;
- verse kervel, witloof of rucola;
- kaasblokjes;
- radijzen of stukjes komkommer;
- 1 eetl. honing of Luikse siroop (samen met de azijn).
- Voeg 2 hardgekookte eitjes toe in partjes.
- Geef de Luikse salade een zuiders tintje en voeg olijven, ansjovis en gedroogde tomaatjes toe.
- Plaats op elk bord salade een gepocheerd eitje.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top