Macaroni met ham en kaas

4 personen
minder dan 30 min.
Lekkere gezinskeuken (pag. 42)
Macaroni met ham en kaas
Ingrediënten
  • 250 g macaroni
  • 200 g gekookte hamblokjes (versmarkt)
  • 6.5 dl melk
  • 100 g geraspte kaas
  • 4 eetl. boter
  • 4 eetl. bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
612 kcal
Vetten
26.5 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
61.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
31.9 g
Zout
/ g
Bereiding
25 min.
1. Breng 3 L lichtgezouten water aan de kook. Kook de macaroni beetgaar (‘al dente’) (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
2. Intussen maakt u de kaassaus. Smelt 4 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even bakken. Leng al roerend aan met de melk tot u een gladde saus hebt. Roer er 1/3 van de kaas door en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
3. Roer de macaroni en de hamblokjes door de saus. Schep alles in een brede ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaas.
4. Laat even kleuren onder de grill.
Afwerking
Dien onmiddellijk op.
Tip
U kan gekookte roosjes bloemkool of broccoli, of gebakken stukjes witloof onder de kaassaus mengen.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Riesling Cuvée Réserve
    Caves de Bennwihr
    A.C. Alsace

    Montepulciano d’Abruzzo
    D.O.C. Farnese Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top