Mango-komkommerslaatje met parelcouscous en rucola

Mango-komkommerslaatje met parelcouscous en rucola
Ingrediënten
  • 200 g snoeptomaatjes (rood)
  • 100 g rucola
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 0.5 limoen
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 0.5 plantje bieslook
  • 1 rode ui
  • 200 g feta (blok)
  • 200 g parelcouscous
  • 2 eetl. pompoenpitten
  • 1 eetl. hennepzaadjes
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 4 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
629 kcal
Vetten
34.6 g
Verzadigde vetzuren
11.5 g
Koolhydraten
56.4 g
Suikers
18.5 g
Vezels: 
6.5 g
Eiwitten
19.6 g
Zout
0.8 g
Voorbereiding
25 min.
- Snij de snoeptomaten in de lengte in 2.
- Snij de rode ui in ringen.
- Schil de komkommer en snij in de lengte in 2. Schraap er de zaadlijsten uit met een koffielepel en snij het vruchtvlees in halvemaantjes.
- Schil de mango en snij in blokjes.
- Snipper het bieslook fijn.
- Pers de halve limoen.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.
Bereiding
20 min.
1 Kook de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
2 Meng intussen de olijfolie met de vloeibare honing, de rest van het limoensap, het fijngesnipperde bieslook en de hennepzaadjes. Kruid goed met zwarte peper en zout.
3 Verdeel de parelcouscous, de rucola, de snoeptomaatjes, de stukjes komkommer en de mango- en avocadoblokjes over een grote serveerschaal. Overgiet met de dressing en meng alles goed onder elkaar. Verdeel er de uiringen, de pompoenpitten en de granaatappelpitten over en verkruimel er de feta over. Geef nog een draai van de pepermolen.
Drankensuggestie
  • Bier

    St Feuillien Blond
    Blond abdijbier
  • Wijn

    Hardy's 'Nottage Hill'
    Chardonnay
    Australië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top