Meloenenmandjes met exotische sorbet

6 personen
minder dan 30 min.
Zomerkeuken (pag. 72)
Meloenenmandjes met exotische sorbet
Ingrediënten
  • 3 meloenen (cavaillon)
  • 0.5 ananas
  • 1 banaan
  • 3 sinaasappelen
  • 2 citroenen (alleen het sap)
  • 300 g suiker
  • 2 eetl. bloemsuiker
  • 2 eetl. witte rum
  • 1 snuifje kaneel

Voedingswaarde per persoon

Energie
417 kcal
Vetten
/ g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
97.5 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
4.3 g
Zout
/ g
Bereiding
20 min., ten minste 4 u vooraf
1. Breng in een afgedekte steelpan 1/4 L water met de suiker aan de kook. Laat gedurende 10 min. koken op een matig vuur. Om te weten of de siroop klaar is, houdt u er even een lepel in. Laat de siroop eraf lopen. De laatste druppel moet aan de lepel blijven kleven. Zet de steelpan in koud water om de siroop snel af te koelen en het kookproces onmiddellijk te stoppen.

2. Snij de meloen doormidden, met een getande rand. Verwijder de zaadjes en haal een van beide meloenen uit met een bolletjeslepel. Bestrooi de bolletjes met bloemsuiker en bewaar op een koele plaats. Verwijder de rest van het vruchtvlees met een koffielepel en haal daarmee ook het vruchtvlees van de andere meloen uit. Hou de stukjes vruchtvlees opzij.

3. Haal het harde gedeelte uit het hart van de ananas. Snij de ananas in stukken en snij de banaan in schijfjes. Pers de sinaasappelen tot u 1/4 L sap hebt.

4. Doe de stukjes meloen, banaan en ananas in een kom met hoge rand en giet er het sap van 2 citroenen bij. Mix fijn en giet er het sinaasappelsap en de afgekoelde suikersiroop bij. Roer goed om en voeg een snuifje kaneel toe.

5. Giet de mengeling in een kom of in een plastic doos (bv. van ijs) en zet ze in de diepvries.

6. Elk halfuur roert u het mengsel goed om zodat de sorbet gelijkmatig afkoelt. Herhaal tot de sorbet volledig opgestijfd is (voorzie ± 3 u).
Afwerking
Dien de sorbet op in de uitgehaalde meloenen en versier met bolletjes meloen. Giet 1/2 eetl. witte rum in elke meloen.
Tip
Variant

Afhankelijk van het seizoen of van uw persoonlijke smaak kunt u ook andere fruitsoorten gebruiken. Vervang de ananas, banaan en meloen door mango’s, perziken, abrikozen, bosvruchten, peren, enz. Om mooi gekleurde sorbet te bekomen, gebruikt u liefst fruit met eenzelfde tint. Voorzie ± 650 g versneden fruit (sinaasappelen en citroenen telt u niet mee). Combineer zoete met zure vruchten.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top