Mexicaanse quinoaschotel met guacamole

4 personen
Minder dan 45 min.
2.29
Comfort food (pag. 137)
Mexicaanse quinoaschotel met guacamole
Ingrediënten
  • 2 paprika's
  • 1 avocado (rijpe)
  • 0.5 citroen (enkel het sap)
  • 1 rood pepertje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml zure room
  • 70 g geraspte kaas
  • 250 g quinoa
  • 800 g tomatenstukjes (blik)
  • 160 g rode kidneybonen (blik) (kidney)
  • 150 g maïs (blik)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. komijnzaadjes
  • 0.5 koffiel. cayennepeper
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
622 kcal
Vetten
30.9 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
63.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
21.8 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
- Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
- Laat de maïs en de rode bonen uitlekken.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne stukjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 2 cm.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
Bereiding
20 min. + 20 min. in de oven
1 Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
3 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje samen met de komijn 2 min.
4 Voeg de blokjes paprika toe en roerbak 5 min.
5 Doe er de tomatenstukjes bij en laat nog 5 min. verder garen. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
6 Roer er de maïs, de rode bonen en de quinoa onder en verdeel over een ovenschaal.
7 Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
8 Prak intussen het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. Besprenkel met het citroensap. Meng onder de zure room en kruid met peper en zout.
Afwerking
Serveer de Mexicaanse quinoaschotel samen met de guacamole. Geef er eventueel tortillachips bij.
Tip
- Voor de vleesliefhebbers: voeg gebakken gehakt of kippenblokjes toe.
- Ook lekker met stukjes geroosterde tortillawraps in plaats van de tortillachips. Snij de tortilla’s eerst in stukjes, besprenkel met een beetje olijfolie en bak daarna 3 à 5 min. krokant in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Casa Mayor Rosé Cabernet Sauvignon – Colchagua Valley – Chili
    Château du Bois de la Garde – A.O.P. Côtes du Rhône

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top