back to top

Mexicaanse vleesballetjes met pittige paprikasaus (peuter eet mee)

4 personen
Minder dan 45 min.
1.9
Smakelijk ! 2 (pag. 201)
Mexicaanse vleesballetjes met pittige paprikasaus (peuter eet mee)

Voedingswaarde per persoon

Energie
693 kcal
Koolhydraten
71.7 g
Eiwitten
35.5 g
Vetten
28.5 g
Ingrediënten
  • 500 g gehakt rund + varken (beenhouwerij)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 800 g tomatenstukjes (blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 250 g rijst
  • 340 g maïs (blik)
  • 10 korianderbolletjes
  • 1 eetl. marjolein (gedroogd)
  • 1 mespunt pilipili
  • peper en zout
Voorbereiding
(10 min.)
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in grote stukken. Kook de stukken paprika 4 min. afgedekt in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken.
- Snipper intussen de sjalot en het knoflook fijn.
- Spoel de maïs onder koud water. Laat uitlekken.
Bereiding
40 min.
1 Meng het gehakt met het ei tot een homogeen mengsel. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
2 Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Roer er de tomatenstukjes, de stukken paprika, het knoflook, de korianderbolletjes, de pilipili en de marjolein onder. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
3 Voeg een voor een de gehaktballetjes toe aan de saus.
Dek af en laat 20 min. pruttelen op een zacht vuur.
4 Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de uitgelekte maïs enkele min. voor het einde van de kooktijd toe aan de rijst. Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat 5 min. stomen.
Tip
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen
kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
Bereiding (15 min.)
• Snij 50 g groene en 50 g rode paprika in heel kleine stukjes. Kook samen met 30 g rijst gaar in een bodempje water (kooktijd: zie verpakking).
• Rol intussen 1 balletje van 30 g gehakt rund + varken (beenhouwerij). Verhit 1/2 eetl. olijfolie in een pan en bak het balletje goed gaar tot in de kern.
• Kruid de paprikarijst met 1/2 koffiel. marjolein (gedroogd) en een klein beetje peper. Serveer met het balletje.
Drankensuggestie
  • Bier

    Tempelier
    Speciaalbier
  • Wijn

    The Original Dark Horse Merlot
    California - Verenigde Staten

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MyColruyt

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Lagere prijs gezien?

Bel de Rode Telefoon op 02 345 2345

Geef het door via mail