Milanese schnitzel met Italiaanse aardappelgratin

4 personen
minder dan 60 min.
Pottenkijken (pag. 189)
Milanese schnitzel met Italiaanse aardappelgratin
Ingrediënten
  • 4 Milanese schnitzels (beenhouwerij)
  • 2 eetl. boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 250 g champignon
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 800 g aardappelen
  • 1 sjalot
  • 150 g ontpitte groene olijf met knoflook (versmarkt)
  • 2 eetl. boter
  • 1 eidooier
  • 1.5 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. olijfolie
  • Italiaanse kruidenmix
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
702 kcal
Vetten
41.3 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
47.3 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
33.5 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(20 min.)
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in kleine blokjes.
- Snij de ongeschilde courgette in blokjes en de olijven in schijfjes.
- Snij de champignons in 4.
- Snipper de sjalot fijn.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
Bereiding
30 min.
1. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur.
2. Verhit intussen 2 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak de Milanese schnitzels ± 7 min. op een matig vuur. Draai om en laat nog 7 min. bakken op een zacht vuur.
3. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de champignons en de paprikablokjes toe. Laat 5 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur.
4. Voeg de blokjes courgette en de schijfjes olijf toe, en stoof 2 min. Meng goed onder elkaar en breng op smaak met Italiaanse kruidenmix.
5. Pureer de aardappelen en meng er 2 eetl. boter onder, samen met de eidooier. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de puree over een ovenschaal.
6. Giet de groentebereiding over de puree en bestrooi met het paneermeel. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en breng op smaak met nog wat Italiaanse kruidenmix. Laat enkele min. kleuren onder de ovengrill.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Toscana Rosso I.G.T. – Santa Martina – Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari
    Toscana – Italië

    Diane de Nages – A.O.P. Costières de Nîmes

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top