Minestrone met witte bonen, pesto en parmezaan

4 personen
minder dan 30 min.
Koken met 5 ingrediënten (pag. 47)
Minestrone met witte bonen, pesto en parmezaan
Ingrediënten
  • 500 g minestronegroenten (diepvries)
  • 10 halfgedroogde kerstomaten in olie (versmarkt)
  • 2 eetl. groene pesto (versmarkt)
  • 50 g parmezaan (blok)
  • 360 g witte reuzenbonen (bokaal)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 2 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
368 kcal
Vetten
19.7 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
28.5 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
16.6 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Laat de halfgedroogde kerstomaten uitlekken en snij in
reepjes.
- Pers het teentje knoflook.
Bereiding
20 min.
1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof het geperste knoflook enkele minuten al roerend.
2 Voeg de diepgevroren minestronegroenten toe, roer even en laat 2 min. stoven op een zacht vuur.
3 Overgiet met de groentebouillon en laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
4 Voeg de uitgelekte witte bonen toe en laat nog 5 min. opwarmen. Kruid met zwarte peper en zout.
5 Rasp intussen de parmezaan grof.
Afwerking
Verdeel de soep over 4 kommetjes. Lepel er telkens wat
groene pesto op, werk af met de geraspte parmezaan,
reepjes half gedroogde kerstomaat en enkele druppels
extra vierge olijfolie.
Tip
- Nog een restje verse spinazie over? Hak hem grof en meng op het einde onder de soep.
- Of stoof eerst wat fijngesnipperde groenekool of boerenkool zacht in een beetje olie en verdeel over de soep.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top