Minuutsteak met zomerse stoemp van ijsbergsla

Minuutsteak met zomerse stoemp van ijsbergsla
Ingrediënten
  • 600 g minuutsteak (beenhouwerij)
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 plantje bieslook
  • 1 kg aardappelen
  • 2 eetl. zure room
  • 1 eetl. boter
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
419 kcal
Vetten
9.6 g
Verzadigde vetzuren
5.5 g
Koolhydraten
39.9 g
Suikers
3.9 g
Vezels: 
4.4 g
Eiwitten
40.9 g
Zout
0.3 g
Voorbereiding
10 min.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Hak het bieslook fijn.
- Snij de sla in fijne reepjes.
Bereiding
25 min.
1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
2 Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de minuutsteaks 1 min. aan elke zijde. Kruid met peper en zout.
3 Pureer de aardappelen en meng er de zure room en het bieslook onder. Kruid met peper en zout.
4 Meng de ijsbergsla onder de aardappelpuree.
Afwerking
Snij de minuutsteaks in reepjes en serveer met de puree.
Tip
Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)
1 Schil 50 g aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook ± 20 min. gaar in een bodempje water.
2 Snij intussen 100 g ijsbergsla in kleine stukken. Snipper ook 2 stengels bieslook fijn.
3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie en bak 30 g minuutsteak 1 min. gaar. Kruid met een beetje peper.
4 Meng alles onder elkaar en snij in hapklare stukken.
Drankensuggestie
  • Bier

    Floreffe Dubbel
    Donker abdijbier
  • Wijn

    Dama de Toro
    Tempranillo 'Barrel Aged'
    D.O. Toro - Spanje

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top