Mosselen op Italiaanse wijze

Mosselen op Italiaanse wijze
Ingrediënten
  • 4 kg Zeeuwse mosselen (versmarkt)
  • 450 g tapastomaten
  • 5 takjes basilicum (vers)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetl. groene pesto (versmarkt)
  • 1 voorgebakken ciabatta
  • 1.5 dl witte wijn
  • 1 eetl. olijfolie

Voedingswaarde per persoon

Energie
571 kcal
Vetten
15.7 g
Verzadigde vetzuren
3.6 g
Koolhydraten
56.1 g
Suikers
7 g
Vezels: 
4.2 g
Eiwitten
43.2 g
Zout
3 g
Voorbereiding
(15 min.)
- Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
- Snij de tapastomaten in 2.
- Hak het knoflook grof. Snij de ui in ringen.
- Trek de blaadjes van de takjes basilicum.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding
15 min.
1 Bak het ciabattabrood 10 min. af in de voorverwarmde oven.
2 Verhit intussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min.
3 Voeg de mosselen toe en overgiet met de witte wijn. Roer er de pesto onder en laat 5 min. koken op een hoog vuur.
4 Voeg de tapastomaten toe en laat nog 3 à 5 min. afgedekt verder garen tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
Afwerking
Verdeel de mosselen over de borden en bestrooi met het basilicum. Geef er een stuk ciabattabrood bij.
Drankensuggestie
  • Bier

    Rodenbach
    Roodbruin bier
  • Wijn

    Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico
    Moncaro
    Marche - Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top