Mosselen op oosterse wijze

20 hapjes
minder dan 30 min.
Lekker Barbecue (pag. 7)
Mosselen op oosterse wijze
Ingrediënten
  • 0.5 kg Zeeuwse mosselen (versmarkt)
  • 1 limoen
  • 165 ml kokosmelk
  • 10 blaadjes koriander
  • 1 eetl. gedroogde mosselgroenten (Isfi)

Voedingswaarde per persoon

Energie
19 kcal
Vetten
1.7 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
0.3 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
0.7 g
Zout
/ g
Voorbereiding
-Spoel de mosselen onder koud water.

-Snij de limoen in schijfjes.

-Snipper de korianderblaadjes grof.
Bereiding
15 min.
1 Meng de mosselen met de kokosmelk, limoenschijfjes, koriander en de gedroogde mosselgroenten.

2 Verdeel over een groot vel aluminiumfolie en vouw goed dicht (zorg dat de mosselen genoeg ruimte hebben om open te gaan). Laat 5 à 7 min. bakken op de barbecue tot de mosselen opengaan.
Afwerking
Dien op met prikkertjes.
Tip
Tips

-U kan de verse mosselen vervangen door diepgevroren mosselen. Die zijn al gaar, dus u moet ze enkel opwarmen (± 3 min.).

-In plaats van de kant-en-klare mosselgroenten kan u kiezen voor een verse mix van een blaadje laurier, een snuifje selderijzout, een takje tijm en verse peterselie..

-Ook mosselen 'natuur' zijn heerlijk: bak ze in een gesloten aluminium bakje in 1 eetl. witte wijn bv. tot ze opengaan. Of u kan ze flamberen met pastis (flambeer weg van het vuur).

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top