Mosselen op Spaanse wijze

4 personen
minder dan 30 min.
Pottenkijken (pag. 127)
Mosselen op Spaanse wijze
Ingrediënten
  • 200 g spekreepjes natuur (versmarkt)
  • 4 kg mosselen (versmarkt)
  • 2 preien
  • 0.5 bosje peterselie (vers)
  • 1 rood pepertje
  • 4 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetl. tomatenpuree
  • 4 dl droge witte wijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper

Voedingswaarde per persoon

Energie
466 kcal
Vetten
21.6 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
20.2 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
31 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
- Snij de preien in ringen en de uien in halve ringen.
- Snipper het knoflook fijn.
- Hak de peterselie fijn.
Bereiding
20 min.
1 Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de uiringen, het fijngesnipperde knoflook en het pepertje kort. Voeg de preiringen toe en laat enkele min. verder stoven.
2 Bak de spekreepjes ± 4 min. krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
3 Doe de gebakken spekreepjes bij de groenten en meng er de tomatenpuree onder. Kruid met peper en blus met de witte wijn.
4 Verdeel de mosselen over 2 grote kookpotten. Voeg de groentemengeling toe en breng op een hoog vuur aan de kook. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Dek af en laat 5 à 7 min. garen. De mosselen zijn gaar wanneer ze allemaal open zijn.
Afwerking
Geef er stokbrood met wat kruidenboter bij. Ook lekker met frietjes.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Viña Sol – Torres – D.O. Catalunya – Spanje
    Casa Mayor Chardonnay Old Vines – Colchagua Valley Chili

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top