Mosterdvinaigrette

4 personen
minder dan 30 min.
Basiskeuken (pag. 141)
Mosterdvinaigrette
Ingrediënten
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 2 koffiel. mosterd
  • 10 eetl. olijfolie (of een andere plantaardige olie)
  • 3 eetl. wittewijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
231 kcal
Vetten
25.2 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
0.3 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
0.6 g
Zout
/ g
Bereiding
10 min.
1 Snipper de sjalot en de peterselieblaadjes fijn.
2 Doe de mosterd en de wijnazijn in een kom en klop los met een klopper.
3 Doe er al kloppend de olijfolie bij en blijf ± 1 min. kloppen.
4 Meng er de fijngesnipperde sjalot en peterselie goed onder en kruid met peper en zout.
Afwerking
Lekker in een tomatenslaatje, een groene salade of een aardappelslaatje.
Voeg de vinaigrette pas op het einde toe.
Tip
Voor een honingvinaigrette: vervang de mosterd door vloeibare honing en laat de peterselie en de sjalot weg.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top