Muffins met druiven en parelsuiker

Muffins met druiven en parelsuiker
Ingrediënten
  • 20 pitloze druiven (blauwe en witte)
  • 50 g boter
  • 1.5 dl melk
  • 2 eieren
  • 250 g bloem
  • 60 g suiker
  • 3 eetl. parelsuiker
  • 1 koffiel. bakpoeder
  • 0.3 koffiel. kaneel
  • 1 snuifje zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
252 kcal
Vetten
2.3 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
49.9 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
7.5 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuur.
- Snij de druiven in 4.
Bereiding
10 min. + 25 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Giet de gesmolten boter samen met de melk in een mengkom. Klop er één voor één de eieren onder. Voeg de druiven toe.
3 Meng het bakpoeder, de kaneel, de suiker en het zout onder de bloem.
4 Voeg voorzichtig de bloemmengeling toe aan de eieren.
5 Doe 6 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het beslag over. Bestrooi met parelsuiker.
6 Zet de muffins 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
7 Haal uit de oven en uit de vorm en laat afkoelen op een taartrooster.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top