Ontbijttaart met havermout en frambozen

8 personen
Minder dan 45 min.
Ontbijttaart met havermout en frambozen
Ingrediënten
  • 125 g frambozen (diepvries)
  • 1 rijpe banaan
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 200 g havermout
  • 100 g amandelpoeder
  • 4 eetl. vloeibare honing
  • 2 eetl. kokosolie
  • 1 koffiel. kaneel
  • 1 vanillestokje
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
301 kcal
Vetten
15.5 g
Verzadigde vetzuren
6.1 g
Koolhydraten
29.3 g
Suikers
13.1 g
Vezels: 
4.7 g
Eiwitten
8.6 g
Zout
0.1 g
Voorbereiding
- Prak de banaan fijn.
- Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit.
Bereiding
5 min. + 15 min. + 15 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Smelt intussen de kokosolie in een steelpan en meng er 2 eetl. honing onder.
3 Meng de havermout met het amandelpoeder, de kaneel en een snuifje zout. Roer er het kokosoliemengsel en de banaan onder.
4 Bekleed een taartvorm (Ø 26 cm) met bakpapier en verdeel er het havermoutmengsel over. Druk goed aan en zorg dat de hele bodem bedekt is. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
5 Mix intussen de diepgevroren frambozen en meng er 2 eetl. honing onder.
6 Meng de vanillezaadjes onder de Griekse yoghurt. Verdeel over de taartbodem.
7 Lepel de frambozencoulis lichtjes door de Griekse yoghurt (zorg voor een marmereffect). Bewaar de taart in de koelkast.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top