Oost-Vlaamse vlaai

4 personen
meer dan 60 min.
Lekker Belgisch (pag. 78)
Oost-Vlaamse vlaai
Ingrediënten
  • 1 L melk
  • 5 sneden peperkoek (± 125 g)
  • 13 speculaaskoekjes (± 100 g)
  • 3 eieren
  • 3 eetl. bloem
  • 5 eetl. donkerbruine suiker
  • 2 eetl. kandijsiroop
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 1 koffiel. kaneel

Voedingswaarde per persoon

Energie
550 kcal
Vetten
12.1 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
94.8 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
16.1 g
Zout
/ g
Bereiding
10 min. + 1 u in de oven
(10 min. + 1 u in de oven)
1. Breng 3/4 L melk zachtjes aan de kook met de bruine suiker, de in stukjes gebroken peperkoek en speculaas, het kaneel en de nootmuskaat.
2. Roer goed door of zet er even de staafmixer in zodat de koek goed oplost.
3. Roer de bloem los in de resterende melk en mix met de eieren.
4. Voeg de 2 melkmengsels samen en zet ze al roerend even op het vuur. Meng er ten slotte de kandijsiroop onder.
5. Giet de bereiding in een vuurvaste schotel en zet die gedurende 1 u in een voorverwarmde oven op 175 °C.
Afwerking
Laat goed afkoelen en snij de vlaai in sneetjes of punten, afhankelijk van de vorm van de gebruikte ovenschotel.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top