Oosterse taboulé met kikkererwten

4 personen
minder dan 30 min.
Dreambaby 2014 (pag. )
Oosterse taboulé met kikkererwten
Ingrediënten
  • 450 g kerstomaten
  • 2 komkommers
  • 1 citroen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 plantje munt (vers)
  • 200 g feta (blok)
  • 150 g couscous (tarwegriesmeel)
  • 3 eetl. gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 2 eetl. rozijnen
  • 310 g kikkererwten (blik)
  • 4 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
521 kcal
Vetten
27 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
45.3 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
21.8 g
Zout
/ g
Voorbereiding
Voorbereiding (20 min.)

Snij de feta in blokjes.
Snij de kerstomaten in 4.
Snij de ongeschilde komkommers in blokjes.
Snipper de lente-uitjes fijn.
Hak de platte peterselie en de munt fijn.
Hak de pistachenoten grof.
Pers de citroen (u hebt 3 eetl. sap nodig).
Bereiding
15 min.
1 Overgiet de couscous met 1,5 L heet water. Bedek met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen.
2 Maak de couscous los met een vork. Voeg de feta, de kerstomaten, de komkommers, de groene kruiden, de rozijnen, de pistachenoten, de lente-uitjes, de uitgelekte kikkererwten, het citroensap en de olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed.
Afwerking
Lekker als lunch met een stukje stokbrood. Ook ideaal bij kip, lamsvlees of brochettes, of als bijgerecht bij barbecue.
Drankensuggestie
  • Bier

    Tongerlo Blond
    Abdijbier
  • Wijn

    Jardin des Cigales rosé
    Cinsault-Syrah
    I.G.P. Pays d'Oc

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top