Oosterse zalmpapillot met venkelnoedels

4 personen
minder dan 60 min.
Oosterse zalmpapillot met venkelnoedels
Ingrediënten
  • 4 zalmfilets (versmarkt)
  • 3 venkelknollen
  • 1 limoen
  • 4 cm gember
  • 1 plantje koriander (vers)
  • 2 sjalotten
  • 400 g Chinese eiermie (noedels)
  • 2 eetl. geroosterd sesamzaad
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. sesamolie
  • 2 eetl. rijstolie
  • 4 eetl. sojasaus
  • zwarte peper (molen)

Voedingswaarde per persoon

Energie
985 kcal
Vetten
49.6 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
79 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
54.5 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
- Snij de venkelknollen in de helft middendoor en daarna in dunne reepjes.
- Snipper de sjalotjes fijn.
- Rasp de gember.
- Pers de limoen.
- Hak de korianderblaadjes grof.
Bereiding
30 min.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Meng de fijngesnipperde sjalotjes met de geraspte gember, het limoensap, de sojasaus en de sesamolie. Kruid met zwarte peper.
3. Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er 4 vellen bakpapier van dezelfde grootte op. Leg telkens een zalmfilet in het midden en vouw de randen wat omhoog.
4. Verdeel de sjalotmengeling over de zalmpakketjes en bestrooi telkens met de sesamzaadjes. Vouw de pakketjes goed dicht en leg op een bakplaat. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
5. Verhit ondertussen de rijstolie in een pan of wok en roerbak de reepjes venkel 5 min. op een hoog vuur. Overgiet met de ketjap manis en roerbak nog eens 3 min.
6. Kook de noedels gaar (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
7. Meng de venkelreepjes onder de noedels en werk af met de grofgehakte korianderblaadjes.
Afwerking
Serveer de zalmpapillotten met de venkelnoedels.
Drankensuggestie
  • Bier

    Leffe Blond
    Abdijbier
  • Wijn

    Empreinte du Cléray
    Chenin Blanc
    A.O.P. Anjou

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top