Originele koekjes

10 personen
minder dan 60 min.
Originele koekjes

Voedingswaarde per persoon

Energie
186 kcal
Koolhydraten
20.7 g
Eiwitten
1.9 g
Vetten
10.7 g
Ingrediënten
  • 250 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 eidooier
  • 375 g zelfrijzende bloem
  • 140 g bloemsuiker
  • 1 ml vanillearoma (1/2 flesje)
  • Voor de afwerking:
  • 150 g bloemsuiker
  • 5 eetl. water (of siroop voor een gekleurde afwerking)
  • regenboogfantasie (Dr. Oetker)
1.Mix de boter met de bloemsuiker. Voeg de eidooier en het vanillearoma toe en mix opnieuw.
2.Voeg de zelfrijzende bloem toe en kneed goed tot een homogeen deeg.
3.Verdeel het deeg in 2 grote bollen. Druk plat met uw handpalm tot u 2 schijven krijgt en rol ze in vershoudfolie.
4.Laat het deeg 30 min. rusten in de koelkast.
5.Verwijder de vershoudfolie, strooi wat bloem op uw werkblad en rol het deeg uit met een deegrol of een glazen fles.
6.Verwarm de oven 10 min. voor op 170 °C.
7.Steek intussen met de uitsteekvormpjes verschillende vormpjes uit het deeg en leg ze op bakpapier. Maak met een scherp mes een gaatje in elk koekje (om een lintje door te steken).
8.Bak de koekjes 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen.
9.Maak intussen het glazuur. Meng de bloemsuiker met wat water (of siroop) tot een dikke coulis.
10.Doe wat glazuur op de koekjes en werk onmiddellijk af met de gekleurde versiering.
11.Steek een lintje door het gaatje van elk koekje en maak een mooie strik. Klaar!
Tip
Recept van cookingclass.be, ons educatief project rond evenwichtige voeding en koken met kinderen op school.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top