Originele ovenschotel met hamburger en zoete aardappel

4 personen
minder dan 30 min.
Ingrediënten
  • 4 hamburgers rund + varken (beenhouwerij)
  • 800 g broccolimix (diepvries)
  • 2 eetl. uiringen (diepvries)
  • 1 koffiel. fijngesneden knoflook (diepvries)
  • 800 g zoete aardappelen
  • 6 dl halfvolle melk
  • 3 eetl. boter
  • 2 eetl. hazelnoten
  • 4 eetl. panko (Japans paneermeel)
  • 2 eetl. bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
637 kcal
Vetten
31.5 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
44.6 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
39.5 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
- Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke blokjes.
- Hak de hazelnoten fijn en meng onder de panko.
Bereiding
20 min. + 35 à 40 min. in de oven
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
3. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de hamburgers 4 à 5 min. aan elke kant.
4. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en bak de diepgevroren ui en het knoflook glazig. Roer er de bloem goed onder en overgiet met de melk. Blijf roeren tot een mooie gladde en gebonden saus.
5. Meng de diepgevroren broccolimix onder de saus en giet alles in een ovenschaal. Schik de hamburgers naast elkaar op de groenten en druk ze er wat in, zodat ze op gelijke hoogte komen. Bedek alles met de zoete-aardappelpuree.
6. Strooi er de pankomengeling over en zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
Drankensuggestie
  • Bier

    Keizer Karel Robijn Rood
    Speciaalbier
  • Wijn

    Château Artix ‘Les Murailles’
    A.O.P. Minervois

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top