Ovenaardappel met kaasvulling en pestogroenten

Ovenaardappel met kaasvulling en pestogroenten
Ingrediënten
  • 400 g vegetarische wokreepjes (diepvries)
  • 400 g snijbonen
  • 2 courgettes
  • 4 aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 70 g geraspte emmentaler
  • 3 eetl. groene pesto (versmarkt)
  • 5 eetl. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
611 kcal
Vetten
36.1 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
39.6 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
31.3 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(ontdooitijd + 15 min.)
- Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Snij de snijbonen in schuine stukken van 1 cm en kook 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.
- Snij intussen de ongeschilde courgettes in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in staafjes van 1 bij 3 cm.
- Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water.
Bereiding
45 min. + afkoelen
1 Kook de de aardappelen 30 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat een beetje afkoelen.
2 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de
courgettestaafjes en de snijbonen ± 5 min. Roer er de pesto onder en kruid met peper en zout.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de wokreepjes toe en roerbak 5 min.
4 Snij in de lengte een hoedje van 1 cm van de aardappelen. Hol ze uit tot op 1 cm van de schil. Prak het aardappelkruim fijn en meng er 2 eetl. olijfolie en de helft van de geraspte kaas onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vul er de aardappelen mee en bestrooi met de rest van de geraspte emmentaler.
5 Zet 2 min. onder de ovengrill tot de kaas goudbruin kleurt.
Tip
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen
kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
+ 6 maand
Bereiding (25 min.)
1 Schil 1 aardappel en 100 g courgette en snij in blokjes. Kook 15 à 20 min. in een bodempje water.
2 Verhit intussen 1 koffi el. plantaardige olie in een pan en roerbak 30 g vegetarische wokreepjes 3 min. Snij in heel fijne stukjes.
3 Pureer de groenten en meng er de fijngesneden
wokreepjes en 1 snuifje nootmuskaat onder.

Gebruik snijbonen uit bokaal als het snel moet gaan.
Drankensuggestie
  • Bier

    Floreffe Blond
    Abdijbier
  • Wijn

    Viña Sol
    Miguel Torres
    D.O. Catalunya - Spanje

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top