Panna cotta van erwten met krokante ham

10 glazen
meer dan 60 min.
0.2
Panna cotta van erwten met krokante ham
Ingrediënten
  • 2 sneetjes Ganda-ham
  • 200 g erwten (diepvries)
  • 1 lente-uitje
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 dl lichte room
  • 2 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk)
  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
63 kcal
Vetten
4.4 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
2.9 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
2.7 g
Zout
/ g
ENKELE UREN VOORAF (15 min. + 2 u . in de koelkast)
1 Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
2 Breng de room samen met het halve bouillonblokje aan de kook. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat 2 min. koken. Mix tot een gladde massa en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Kruid met peper en zout.
3 Verdeel de erwtenpuree over 10 glaasjes en laat 2 u. opstijven in de koelkast.
OP HET MOMENT ZELF (15 min.)
4 Bak de sneetjes Ganda-ham aan beide kanten krokant in een braadpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
5 Snij intussen het lente-uitje eerst in de lengte in 4 en snipper daarna heel fijn.
6 Breek de sneetjes ham in kleine stukjes en meng met de fijngesnipperde lente-ui. Verdeel over de glaasjes panna cotta en versier telkens met een blaadje basilicum.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top