Panna cotta van vanille met clementine

4 personen
minder dan 30 min.
Winterfruit 2012-13 (pag. 17)
Panna cotta van vanille met clementine
Ingrediënten
  • 3 clementines
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 1 takje munt (vers)
  • 1.5 dl melk
  • 4 dl room
  • 80 g suiker
  • 50 g pure chocolade
  • 3 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk) (1.6 g/stuk)
  • 1 vanillestokje

Voedingswaarde per persoon

Energie
466 kcal
Vetten
34.5 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
33.3 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
5.7 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
- Pers de clementines.
- Rasp de citroenschil (zonder het wit).
- Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de pitjes uit.
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Maak krullen van de donkere chocolade met een dunschiller.
Bereiding
20 min., de dag voordien
1. Verwarm de melk en de room op een zacht vuur met de vanillepitjes en het -stokje.
2. Laat 15 min. opstaan en verwijder dan het stokje.
3. Voeg er de suiker, het clementinesap en de citroenzeste aan toe.
4. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg toe aan de warme melk die u van het vuur haalt.
5. Blijf roeren tot de gelatine helemaal is opgelost en giet dan in individuele potjes. Zet koel weg tot de volgende dag.
Afwerking
Hou elk potje 2 à 3 tellen in een kom heet water en stort de panna cotta in het midden van een dessertbord. Werk af met geraspte chocolade en een vers muntblaadje.
Tip
Dien op met enkele partjes clementine (‘pelé a vif’) en enkele strepen gesmolten chocolade.
Drankensuggestie
  • Bier

    Pêche Mel Bush (Fruitbier)
  • Wijn

    Elysis
    A.O.P. Coteaux du Layon (Witte wijn)

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top