Pasta met groentegratin en mozzarella

Pasta met groentegratin en mozzarella
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 halfgedroogde tomaten (versmarkt) (kerstomaten)
  • 250 g mozzarella
  • 500 g tagliatelle met eieren (versmarkt)
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. oregano (gedroogd)
  • 1 mespunt cayennepeper
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
699 kcal
Vetten
25.5 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
82.5 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
32.9 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Snij de courgettes in blokjes van 1,5 cm.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes van 1,5 cm.
- Snipper het knofl ook en de ui fijn.
- Scheur de mozzarella in stukjes.
- Snij de halfgedroogde kerstomaten in reepjes.
Bereiding
30 min.
1 Verwarm de oven voor op 190 °C.
2 Schik de courgettes en de paprika’s in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met de oregano, zwarte peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
3 Verwarm ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de ui glazig.
4 Voeg de tomatenstukjes toe, breng aan de kook en laat 5 min. stoven op een matig vuur. Kruid met zwarte peper, zout en de cayennepeper. Voeg de halfgedroogde kerstomaten toe.
5 Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de tomatensaus en de blokjes mozzarella toe aan de groenten. Zet
nog 5 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
6 Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
7 Snipper de blaadjes platte peterselie fijn.
8 Werk de ovenschotel af met de platte peterselie en serveer met de tagliatelle.
Tip
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
+ 12 maand
Bereiding (20 min.)
1 Snij het vruchtvlees van 50 g courgette en 50 g gele paprika in blokjes.
2 Kook de groenten samen met 2 eetl. gebroken tagliatelle met eieren (versmarkt) 15 min. in een bodempje water.
3 Snipper ondertussen 1 takje verse platte peterselie fijn. Voeg samen met 1 koffiel. plantaardige olie toe aan de bereiding.
Drankensuggestie
  • Bier

    Postel Dubbel
    Abdijbier
  • Wijn

    Tavel A.O.P.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top