Pasta met ham en bloemkool

20 personen
minder dan 30 min.
1.3
Kamprecepten 2016 (pag. 11)
Pasta met ham en bloemkool

Voedingswaarde per persoon

Energie
517 kcal
Koolhydraten
60.3 g
Eiwitten
35.8 g
Vetten
14.6 g
Ingrediënten
  • 1.8 kg gekookte hamblokjes (versmarkt)
  • 3 bloemkolen
  • 0.5 bosje peterselie (vers)
  • 4 uien
  • 400 g geraspte kaas
  • 1.6 kg korte pasta (naar keuze)
  • 1 dl olijfolie
  • 4 eetl. kerriepoeder
  • 4 eetl. gerookt zoet paprikapoeder
  • peper en zout
Voorbereiding
(30 min.)
- Snipper de uien fijn.
- Snipper de peterselie fijn en meng met de geraspte kaas.
- Verdeel de bloemkolen in roosjes. Kook ze ± 10 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
Bereiding
45 min.
1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Verhit ondertussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Bestrooi met het kerrie- en paprikapoeder.
3 Voeg de bloemkoolroosjes en de hamblokjes toe. Laat even opwarmen en kruid met peper en zout.
4 Meng onder de pasta en serveer met de geraspte kaas met peterselie.
Tip
Voor de kleinsten kan je de bloemkool fijnprakken en er wat room onder mengen.
Veggie: vervang de hamblokjes door 1,2 kg kikkererwten (blik) die je laat uitlekken en goed afspoelt.
Glutenvrij: vervang de pasta door quinoa.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top