Pasta-spinazieslaatje met radijzen en ansjovisdressing

4 personen
minder dan 30 min.
Pasta-spinazieslaatje met radijzen en ansjovisdressing
Ingrediënten
  • 200 g verse spinazie
  • 1 bosje radijzen
  • 1 citroen
  • 0.5 rode ui (1/2)
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gedroogde tomaten (versmarkt)
  • 400 g farfalle
  • 2 ansjovisreepjes in olijfolie (bokaal, versmarkt)
  • 4 eetl. olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
487 kcal
Vetten
14.7 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
74 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
14.5 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
- Snipper de halve ui en het knoflook heel fijn.
- Snij de radijzen in fi jne schijfjes.
- Prak de ansjovisreepjes fijn met een vork.
- Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
Bereiding
20 min.
1 Kook de farfalle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water tot de pasta is afgekoeld. Laat goed uitlekken.
2 Meng de spinazieblaadjes, de schijfjes radijs, de fijngesnipperde ui en de gedroogde tomaten onder de
uitgelekte pasta.
3 Roer de geplette ansjovis onder het fijngesnipperde knofl ook en de olijfolie. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Besprenkel er het pastaslaatje mee.
Tip
Serveer als bijgerecht bij barbecuevlees of op een buffet
bij charcuterie.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top