Pasta tricolore met courgette en broccoli

4 personen
minder dan 30 min.
Pottenkijken (pag. 307)
Pasta tricolore met courgette en broccoli
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 2 rode paprika's
  • 1 broccoli
  • 250 g champignons
  • 3 lente-uitjes
  • 1 koffiel. citroensap
  • 2 sjalotten
  • 50 g parmezaan (blok)
  • 2 dl lichte room
  • 4 eieren
  • 400 g spirelli tricolore
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • 1 koffiel. oregano (gedroogd)
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
704 kcal
Vetten
25.4 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
85.1 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
33.1 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(30 min.)
- Kook de eieren 10 min. hard, pel ze en hak heel fijn.
- Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes en snij de steel in blokjes.
- Snij de champignons in 4.
- Snipper de lente-uitjes en de sjalotten fijn.
- Rasp de parmezaan in heel dunne schilfers.
Bereiding
20 min.
1. Kook de roosjes en blokjes broccoli, de helft van de blokjes courgette en de helft van de fijngesnipperde sjalotten 5min. in lichtgezouten water. Giet door een zeef, laat uitlekken en bewaar het kookvocht.
2. Haal de helft van de broccoliroosjes eruit en zet opzij. Mix de rest van de gekookte groenten samen met de room en het verkruimelde bouillonblokje. Leng wat aan met kookvocht.
3. Doe de gemixte groenten in een steelpan, voeg het citroensap toe en kruid met de cayennepeper, peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.
4. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en roerbak de rest van de fijngesnipperde sjalotten 1 min. Voeg de rest van de courgetteblokjes toe, samen met de paprikablokjes en de champignons. Kruid met de oregano, de tijm en het paprikapoeder en roerbak 5 min. Voeg de broccoliroosjes toe en bak nog 2 min. Kruid met peper en zout.
5. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en meng met de warme groentesaus.
Afwerking
Doe de gebakken groenten bij de pasta en bestrooi met de fijngehakte eieren, de lente-uitjes en de parmezaanschilfers.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Diane de Nages – A.O.P. Costières de Nîmes

    Tarapacá Merlot – Maipo Valley – Chili

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top