Pastasalade met venkel en gerookte makreel

Pastasalade met venkel en gerookte makreel
Ingrediënten
  • 125 g gerookte makreelfilets
  • 1 multicolorsla
  • 1 venkelknol
  • 1 avocado
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 1 rode ui
  • 30 g parmezaan (blok)
  • 300 g penne piccolini (mini-penne)
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 koffiel. suiker
  • 0.5 koffiel. mosterd
  • 3 eetl. wittewijnazijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout

Voedingswaarde per persoon

Energie
605 kcal
Vetten
30.6 g
Verzadigde vetzuren
5.7 g
Koolhydraten
58.8 g
Suikers
6.2 g
Vezels: 
6 g
Eiwitten
20.6 g
Zout
0.8 g
Voorbereiding
(10 min. + 1 u. marineren)
- Snij de rode ui in 2 en daarna in halvemaantjes.
- Verwijder de harde kern uit de venkel. Rasp de venkel en snipper het groen fijn.
- Meng de wittewijnazijn, 2 eetl. olijfolie, de mosterd en de suiker met het venkelgroen. Kruid met zwarte peper en grof zeezout. Leg er de stukjes rode ui in en laat 1 u. marineren in de koelkast.
Bereiding
20 min.
1 Kook de penne in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.
2 Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
3 Snij de multicolorsla fijn. Verdeel de makreel in stukjes en maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
4 Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem. Snij het vruchtvlees van de avocado in schijfjes en besprenkel met een beetje citroensap.
5 Meng de gemarineerde ui onder de penne en voeg de geraspte venkel, de avocado en de sla toe.
6 Werk de pasta af met de pijnboompitten, de citroenzeste, de rest van het citroensap, de makreel en de parmezaanschilfers.
Tip
Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (20 min.)

1 Snij 100 g venkel fijn. Kook samen met 30 g mini-penne 13 min. in ongezouten water. Giet af.
2 Voeg het vruchtvlees van 1/4 avocado toe.
3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Drankensuggestie
  • Bier

    Postel Tripel
    Blond abdijbier
  • Wijn

    Hardy's 'Stamp of Australia'
    Chardonnay-Sémillon
    Australië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top