Pastasoufflé met spinazie en ham

4 personen
minder dan 60 min.
Ingrediënten
  • 150 g gerookte ham (in sneetjes)
  • 400 g bladspinazie (diepvries)
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g geraspte emmentaler
  • 3 eetl. boter
  • 3 eieren
  • 5 dl melk
  • 400 g penne
  • 3 eetl. bloem
  • 2 eetl. olie
  • nootmuskaat
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
995 kcal
Vetten
49.5 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
85.5 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
50.8 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(ontdooitijd + 15 min.)
- Laat de spinazie volledig ontdooien.
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn, en snij de gerookte ham in dunne sneetjes.
- Scheid de eidooiers van de eiwitten.
Bereiding
45 min.
1. verhit de olie in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig.
2. voeg de spinazie toe en laat slinken. Doe in een vergiet en laat goed uitlekken. Druk met de bolle kant van een lepel op de spinazie om al het vocht eruit te krijgen.
3. Kook ondertussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer goed en laat even bakken op een hevig vuur. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer goed tot een mooi gebonden saus. Laat even pruttelen op een zacht vuur.
5. Neem de kookpot van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Kruid naar smaak met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng de penne onder de kaassaus, samen met de spinazie en de hamreepjes.
6. verwarm de oven voor op 180 °C.
7. Klop ondertussen de eiwitten op tot stevig schuim. Meng de eidooiers onder de pasta. Schep er ook het opgeklopte eiwit voorzichtig onder en doe alles in een ovenschaal.
8. Zet 30 min. in de hete oven tot de soufflé mooi gerezen is en licht goudbruin kleurt.
Afwerking
Serveer de pastasouffl é met een groene salade en eventueel een stukje brood.
Drankensuggestie
  • Bier

    Omer
    Sterk blond bier
  • Wijn

    M. Chapoutier bio
    A.O.P. Côtes du Rhône

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top