Pensenbrochette met witloofchutney

4 personen
minder dan 60 min.
Pensenbrochette met witloofchutney
Ingrediënten
  • 1 witte pens (beenhouwerij of diepvries)
  • 1 zwarte pens (beenhouwerij)
  • 0.5 appel
  • 8 pitloze druiven
  • Voor de chutney:
  • 2 stronken witloof
  • 1 mango
  • 1 rood pepertje
  • 1 sjalot
  • 4 eetl. rietsuiker
  • 1 dl sherryazijn
  • 2 eetl. olijfolie

Voedingswaarde per persoon

Energie
339 kcal
Vetten
17.8 g
Verzadigde vetzuren
5.5 g
Koolhydraten
33.5 g
Suikers
31.2 g
Vezels: 
3.1 g
Eiwitten
9.5 g
Zout
1.2 g
Bereiding
45 min. + 5 min.
Bereiding in de keuken (45 min.)
1 Maak de chutney: snipper de sjalot en het witloof fijn. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.
2 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg het fijngesnipperde witloof, de blokjes mango en het pepertje toe.
3 Overgiet met de sherryazijn en bestrooi met de rietsuiker. Dek af en laat 30 min. stoven op een zacht vuur. Laat afkoelen.
4 Snij intussen elke pens in 8 schijfjes en verwijder het vel. Snij de ongeschilde halve appel in 8 partjes.
5 Steek 1 schijfje zwarte pens, 1 partje appel, 1 schijfje witte pens en 1 druif op een brochettestokje. Maak zo 8 brochettes.

Bereiding op de barbecue (5 min.)
6 Verwarm de brochettes 1 à 2 min. op een matig warme barbecue.
Afwerking
Serveer de brochettes met de witloofchutney.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top