Pittige gazpacho met avocado en garnalen

Pittige gazpacho met avocado en garnalen
Ingrediënten
  • 50 g noordzeegarnalen (versmarkt)
  • 1 kg tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 0.5 avocado
  • 4 blaadjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. sherryazijn
  • 2 eetl. roggebroodsnacks met zwarte peper
  • 3 druppels tabasco
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
259 kcal
Vetten
17.2 g
Verzadigde vetzuren
2.5 g
Koolhydraten
17 g
Suikers
11.8 g
Vezels: 
5.5 g
Eiwitten
6.6 g
Zout
0.4 g
Bereiding
30 min. + 1 à 2 u. in de koelkast
1 Pel de tomaten (dompel ze eerst 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water). Snij de tomaten in stukken en verwijder de pitjes met een lepel.
2 Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken.
3 Schil 2/3 van de komkommer en snij in stukken. Snij 1/3 ongeschilde komkommer in heel fijne staafjes en hou opzij voor de afwerking.
4 Snij de sjalot in stukken en mix samen met de tomaten, de paprika, de stukken komkommer en het gepelde knoflook tot een gladde massa. Roer er de olijfolie, de sherryazijn en enkele druppels tabasco onder. Kruid met peper en zout. Laat 1 à 2 u. afkoelen in de koelkast.
5 Snij vlak voor het serveren het vruchtvlees van de halve avocado in heel kleine blokjes.
Afwerking
Verdeel de gazpacho over kommen of diepe borden en werk af met de roggebroodsnacks, de garnalen, de staafjes komkommer, de avocado en de blaadjes basilicum.
Drankensuggestie
  • Bier

    Vedett IPA
    Blond bier
  • Wijn

    Domaine Royal de Jarras
    'Tête de Cuvée' Gris
    I.G.P. Sable de Camargue

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top