Pittige pompoensoep

4 personen
minder dan 60 min.
Basiskeuken (pag. 16)
Pittige pompoensoep
Ingrediënten
  • 600 g kastanjepompoen
  • 1 stengel selder
  • 1 wortel
  • 1 rood pepertje
  • 1 takje rozemarijn (vers)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 L groentebouillon (verse of 2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
84 kcal
Vetten
6.2 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
5.6 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
1.6 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(20 min.)
- Snij de ongeschilde pompoen in grove stukken. Verwijder de pitten en draden met een lepel.
- Snij de geschilde wortel in kleine blokjes.
- Snij de selder in stukjes.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
- Snipper de rode ui en de teentjes knoflook fijn.
- Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.
Bereiding
35 min.
1 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui, het knoflook, het pepertje en de rozemarijn 5 min.
2 Voeg de stukjes selder, de blokjes wortel en de stukken pompoen toe en stoof opnieuw 5 min.
3 Overgiet met de bouillon en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
4 Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.
Tip
Lekkere afwijkingen bij deze soep:
- een toefje zure room gemengd met fijngehakte korianderblaadjes en geraspte limoenschil (zeste)
- stukjes brood gebakken in olijfolie en bestrooid met gedroogde oregano
- versgeraspte parmezaan of gruyère

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top