Pizza al pesto met ham en erwten

4 personen
minder dan 30 min.
Pasta & pizza (pag. 96)
Pizza al pesto met ham en erwten
Ingrediënten
  • Voor 2 porties pizzadeeg (4 personen):
  • 350 g bloem
  • 2.5 dl lauw water
  • 10 g verse gist (of 5 g droge gist)
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. zout
  • Voor het garnituur:
  • 4 sneetjes gekookte ham
  • 500 g erwten (diepvries)
  • 600 g verse spinazie
  • 4 takjes munt (vers)
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g mozzarella
  • 50 g pecorino (blok) (blok)
  • 2 eetl. amandelnoten
  • 0.5 dl olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
915 kcal
Vetten
43.8 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
80.6 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
48.5 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
- Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
- Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
- Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
- Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
- Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
- Snij de mozzarella in schijfjes.
- Snij de ham in reepjes.
- Hak de muntblaadjes fijn.
- Rasp de pecorino.
Bereiding
10 min. + 12 à 15 min. in de oven
1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
2. Mix 400 g spinazieblaadjes samen met de geraspte pecorino, de amandelnoten, het gepelde knoflook en de olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
3. Besmeer de pizzabodems met de pesto. Verdeel er de diepgevroren erwten over en leg er de hamreepjes en mozzarellaschijfjes op. Bestrooi met de gehakte munt.
4. Bak de pizza’s 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Werk af met enkele spinazieblaadjes.
Tip
- U kan vers pizzadeeg vooraf klaarmaken en 2 dagen in de koelkast bewaren. Of bewaar het in de diepvries. Haal het er dan wel 1 dag voor gebruik uit en laat volledig ontdooien in de koelkast.
- Bak de pizza’s altijd in een zo heet mogelijke oven. In de recepten op de volgende pagina’s vindt u telkens een oventemperatuur van 225 °C. Indien mogelijk mag u de temperatuur ook hoger zetten. Zo wordt de korst extra krokant. Bak de pizza’s dan wel niet langer dan 12 min.
- Laat het deeg lang genoeg rijzen (1,5 à 2 u.). Het vraagt wat geduld, maar het resultaat zal des te beter zijn.
- Ook het kneden van pizzadeeg is essentieel. Zo komt het rijsproces goed op gang.
- Nog spinazie over?
Een restje verse spinazieblaadjes kan u op verschillende manieren wegwerken:
- Verwijder de steeltjes van de spinazieblaadjes en hak grof. Meng door een warme soep, zodat de blaadjes slinken.
- Maak een lekker slaatje met spinazieblaadjes, parmezaanschilfers en een citroendressing.
- Mix alle spinazieblaadjes in stap 2 tot een pesto en bewaar het restje in de koelkast. Meng door een pasta of voeg een lepeltje toe aan tomatensoep.
Drankensuggestie
  • Wijn

    - Bardolino D.O.C. – Villa Sopita – Italië

    - Domaine des Hardonnières – A.O.P. Chinon

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top