Potjes roomijs met een fruitraket

4 personen
minder dan 30 min.
Potjes roomijs met een fruitraket
Ingrediënten
  • 4 potjes roomijs met aardbei- en vanillesmaak
  • 4 aardbeien
  • 8 witte druiven
  • 12 blauwe bessen
  • 50 g witte chocolade
  • 1 eetl. gekleurde suikerbolletjes voor gebak

Voedingswaarde per persoon

Energie
178 kcal
Vetten
6.7 g
Verzadigde vetzuren
4.4 g
Koolhydraten
25.6 g
Suikers
24.8 g
Vezels: 
1 g
Eiwitten
3.2 g
Zout
0.1 g
Bereiding
15 min.
1 Smelt de witte chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
2 Doop de topjes van de aardbeien in de chocolade en haal ze door de suikerbolletjes. Laat opdrogen.
3 Neem 4 brochettestokjes en steek op elk stokje afwisselend blauwe bessen en druiven, tot het fruit op is (laat onderaan ± 3 cm vrij). Steek ook een aardbei met het kroontje naar onder op het topje van de brochettes.
4 Open de potjes ijs en steek er een fruitraket in.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top