Provençaalse fougasse

Provençaalse fougasse
Ingrediënten
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 10 zongedroogde tomaten met basilicum (versmarkt)
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 450 g bloem voor wit brood
  • 1 koffiel. droge gist
  • 1.5 dl olijfolie extra vierge
  • 1 koffiel. olijfolie extra vierge
  • 0.5 koffiel. suiker
  • 1 koffiel. grof zeezout (molen)
  • 1 snuifje grof zeezout (molen)

Voedingswaarde per persoon

Energie
3356 kcal
Vetten
197.3 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
322.5 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
61 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min. + 10 min. rusten)
- Meng de droge gist met de suiker en 2 dl lauw water. Laat 10 min. rusten.
- Snipper het teentje knoflook fijn.
- Meng ondertussen de bloem met 1 koffiel. zeezout.
- Hak de rozemarijn grof.
- Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
(30 min. + 1 u. rijzen)
1 Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet er het gistmengsel en 1,5 dl olijfolie in, en meng er beetje bij beetje de bloem onder tot u een deegbol hebt.
2 Bestrooi een werkblad met bloem en kneed het deeg 10 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
3 Kneed het deeg nog enkele minuten en rol het deeg uit tot het 1 cm dik is. Kerf met een mes een bladstructuur in het deeg. Dek opnieuw af met een keukenhanddoek en laat nog eens 30 min. rijzen.
4 Verwarm de oven voor op 200 °C.
5 Verdeel de tomatenreepjes over het deeg en druk ze er lichtjes in.
6 Bestrijk het deeg met 1 koffiel. olijfolie en bestrooi met de grofgehakte rozemarijn, het fijngesnipperde knoflook, het sesamzaad en 1 snuifje zeezout.
7 Bak het brood 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top