Quinoaslaatje met feta

4 personen
minder dan 30 min.
Quinoaslaatje met feta
Ingrediënten
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g feta
  • 10 ontpitte groene olijven
  • 10 halfgedroogde tomaten (versmarkt)
  • 225 g quinoa tricolore
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
441 kcal
Vetten
24.7 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
36.8 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
15.6 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Kook de quinoa ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika en de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.
- Snipper de rode ui, de platte peterselie en het knoflook fijn.
- Snij de olijven in schijfjes.
Bereiding
15 min.
1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 1 à 2 min.
2 Voeg de paprika en de courgette toe en bak 5 à 10 min. Kruid met peper en zout. Haal de
groenten van het vuur.
3 Meng de halfgedroogde tomaten, de platte peterselie, de olijven en de afgekoelde quinoa onder de groenten. Kruid met peper en zout.
4 Verkruimel de feta over het slaatje.
Drankensuggestie
  • Bier

    Brugs
    Witbier
  • Wijn

    Domaine des Hardonnières
    A.O.P. Chinon

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top