Rammenassoep met honing en waterkers

4 personen
Minder dan 45 min.
Rammenassoep met honing en waterkers
Ingrediënten
  • 1 rammenas
  • 1 preiwit
  • 1 aardappel
  • 0.5 bosje waterkers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 0.5 koffiel. tijmtakje (gedroogd)
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
93 kcal
Vetten
3.5 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
13 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
2.3 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Schil de rammenas en de aardappel en snij in gelijke stukken.
- Snij het preiwit in de lengte in 2 en snij in gelijke stukken.
- Snipper het knoflook fijn.
Bereiding
35 min.
1 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Roer er de stukken prei onder en laat 2 min. stoven.
2 Voeg de stukken rammenas en aardappel toe, giet er de kippenbouillon over en kruid met de tijm. Breng aan de kook en laat 25 min. koken.
3 Mix de soep en roer er de honing onder. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Werk de soep af met enkele plukjes waterkers.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top