1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
1 eetl. olijfolie
0.5 koffiel. tijmtakje (gedroogd)
peper en zout
Voedingswaarde per persoon
Energie
93 kcal
Vetten
3.5 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
13 g
Suikers
/ g
Vezels:
/ g
Eiwitten
2.3 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Schil de rammenas en de aardappel en snij in gelijke stukken.
- Snij het preiwit in de lengte in 2 en snij in gelijke stukken.
- Snipper het knoflook fijn.
Bereiding
35 min.
1 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Roer er de stukken prei onder en laat 2 min. stoven.
2 Voeg de stukken rammenas en aardappel toe, giet er de kippenbouillon over en kruid met de tijm. Breng aan de kook en laat 25 min. koken.
3 Mix de soep en roer er de honing onder. Kruid met peper en zout.