Rijstpap

6 personen
minder dan 60 min.
Pottenkijken (pag. 352)
Rijstpap
Ingrediënten
  • 2 eidooiers
  • 1 L volle melk
  • 1 koffiel. boter
  • 125 g dessertrijst
  • 6 klontjes suiker (30 g)
  • 0.5 capsule saffraan

Voedingswaarde per persoon

Energie
231 kcal
Vetten
8.9 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
29.9 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
8.1 g
Zout
/ g
Bereiding
± 55 min.
1. Smelt de boter in een kookpot en voeg de dessertrijst toe. Roer om en giet er een klein kopje water bij. Laat al roerend zwellen op een zacht vuur, tot al het vocht is opgenomen.
2. Voeg de melk en de suikerklontjes toe. Laat de rijst zacht koken op een matig vuur (kooktijd: zie verpakking). Roer af en toe om.
3. Roer de eidooiers los in een kommetje en meng er enkele eetlepels rijstpap onder. Los er ook de saffraan in op.
4. Meng de eiermengeling onder de rijstpap en laat nog even op het vuur staan.
Afwerking
Verdeel de rijstpap over individuele kommetjes. Serveer lauw en naar smaak met een beetje bruine suiker.
Tip
Klassieke rijsttaart
Met deze rijstpap kan u ook een heerlijke klassieke rijsttaart maken. Voor een taart met Ø 24 cm neemt u volgende hoeveelheden: 3eidooiers; 1,5koffiel. boter; 1,5L volle melk; 190g dessertrijst, 9 klontjes suiker en 1/2 capsule saffraanpoeder.
Maak eerst de rijstpap zoals in het recept. Leg dan een vel kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork en verdeel er de rijstpap over. Zet 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top