Rijstschotel met gemarineerde quorn en groentjes

4 personen
minder dan 30 min.
Smakelijk ! 5 (pag. 261)
Rijstschotel met gemarineerde quorn en groentjes
Ingrediënten
  • 400 g quornstukjes (diepvries)
  • 5 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 250 g volwaardige rijst
  • 3 eetl. olijfolie
  • 0.25 buisje saffraandraadjes
  • peper en zout
  • Voor de marinade:
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 4 eetl. sojasaus

Voedingswaarde per persoon

Energie
498 kcal
Vetten
11.7 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
72.9 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
22.6 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(20 min. + 1u. marineren)
- Pers het knoflook.
- Schil de gember en rasp fijn.
- Maak de marinade: meng de sojasaus, de geraspte gember, het geperste knoflook en de vloeibare honing in een kom. Voeg de diepgevroren quornstukjes toe,
roer goed en laat 1 u. marineren in de koelkast.
- Snij de wortelen in fijne staafjes van 4 à 5 cm en kook 5 min. in lichtgezouten water.
- Snij de ongeschilde courgette in fijne staafjes van 4 à 5 cm.
- Snij de ui in halvemaantjes.
Bereiding
20 min.
1 Spoel de volwaardige rijst onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water met de saffraandraadjes
(kooktijd: zie verpakking). Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
2 Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de uimaantjes glazig.
3 Voeg de staafjes courgette en wortel toe en roerbak ± 5 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
4 Roer de quornstukjes met de marinade onder de groentjes en laat sudderen tot alles goed warm is.
Tip
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

+ 12 maanden
Bereiding (20 min.)
1 Spoel 30 g volwaardige rijst onder koud water en kook gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Snij ondertussen 1 wortel en 1/5 courgette in staafjes en snipper 1/6 ui fijn.
3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de wortel en courgette toe en roerbak 5 min.
4 Voeg 40 g quornstukjes (diepvries) toe en laat nog 6 min. stoven. Meng er de rijst onder.
Drankensuggestie
  • Bier

    Barbãr
    Speciaalbier
  • Wijn

    Beaumes de Venise
    A.O.P. Côtes du Rhône

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top