Romeinse sla met verse kaas-tomatenvulling

4 personen
minder dan 30 min.
Smakelijk ! 5 (pag. 28)
Romeinse sla met verse kaas-tomatenvulling
Ingrediënten
  • 2 Romeinse slaharten
  • 100 g rucola
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 1 plantje basilicum (vers)
  • 200 g verse kaas (roomkaas)
  • 16 halfgedroogde kerstomaten in olie (versmarkt)
  • 250 g gemarineerde artisjokharten (versmarkt)
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
405 kcal
Vetten
40.2 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
6.2 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
5.4 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
- Snij de tomaatjes in dunne reepjes.
- Snij de artisjokken in 4 partjes.
- Maak de bladeren van de Romeinse slaharten los.
Bereiding
20 min.
1 Meng de citroenzeste en 3/4 van de tomaatjes onder de verse kaas.
2 Mix de basilicumblaadjes met de olijfolie en het citroensap tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
3 Vul 8 mooie slablaadjes met de kaasmengeling.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top