Roodbaars à la pizzaiola

4 personen
minder dan 60 min.
Pottenkijken (pag. 112)
Roodbaars à la pizzaiola
Ingrediënten
  • 600 g roodbaarsfilet (diepvries)
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g gepelde tomaten (blik)
  • 1 klontje suiker
  • 3 eetl. olijfolie
  • 5 takjes tijm (gedroogd)
  • 1 eetl. oregano (gedroogd)
  • cayennepeper
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
258 kcal
Vetten
10.9 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
10.1 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
29.7 g
Zout
/ g
Voorbereiding
Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
Bereiding
45 min.
1 Verhit de olijfolie zachtjes in een grote kookpot en bak de gepelde knoflookteentjes goudbruin op een zacht vuur.
2 Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze fijn. Kruid met peper, zout, een flinke snuif cayennepeper en de oregano. Voeg ook het suikerklontje en de tijm toe.
3 Meng alles goed door elkaar en laat 25 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur, tot de saus wat ingedikt en het vocht verdampt is. Roer af en toe.
4 Leg de roodbaarsfilets op de bodem van de kookpot en bedek met de saus. Laat 5 à 6 min. sudderen en draai de visfilets om. Kruid met peper en zout en bedek opnieuw met de saus. Laat zo nog 8 à 10 min. verder sudderen. Zet de laatste 5 min. het vuur wat hoger (zo kan het vrijgekomen vocht van de vis verdampen en kan de saus indikken).
Afwerking
Verdeel de vis over de borden, lepel er de saus over en dien op met witte rijst.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Bourgogne A.O.P. ‘Coteaux de Dracy’ – Chardonnay Château de Dracy
    Piemonte D.O.C. – Barbera – Villa Ilaria – Piemonte Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top