Sabayon royal

4 personen
minder dan 30 min.
2.3
Libelle Pocket 2012 eindejaar (pag. 7)
Sabayon royal
Ingrediënten
  • 200 g rood fruit (rode bessen, bosbessen, frambozen en braambessen)
  • 4 muntblaadjes
  • 6 eidooiers
  • 4 eetl. suiker
  • 4 madeirakoekjes
  • 2.5 dl champagne brut (of schuimwijn)

Voedingswaarde per persoon

Energie
232 kcal
Vetten
9.3 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
21.9 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
5.3 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(2 min.)
Verdeel de bessen over 4 hoge glazen.
Bereiding
10 min.
- Breng water aan de kook in een pannetje.
- Klop ondertussen de eidooiers met de suiker en de champagne in een kom.
- Plaats de kom in het pannetje met water (bain-marie) en klop stevig in een achtvorm gedurende 5 à 7 min., tot u een schuimige massa krijgt. Neem de kom van de pan en blijf nog wat kloppen tot de massa minder warm is.
- Giet de sabayon over de bessen en verkruimel er telkens 1 madeirakoekje over. Versier met een blaadje munt.
Tip
U kan ook een bolletje vanille-ijs op het fruit leggen voor u er de sabayon over giet.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top