Saltimbocca met caponata en tapastomaatjes uit de oven

Saltimbocca met caponata en tapastomaatjes uit de oven
Ingrediënten
  • 500 g kalfsgebraad 1ste keus (beenhouwerij)
  • 8 sneetjes rauwe Italiaanse ham
  • 400 g tapastomaten
  • 3 stengels selder
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 0.5 plantje basilicum
  • 16 blaadjes salie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. boter
  • 400 g tagliatelle
  • 2 dl passata (gezeefde tomaten)
  • 1 eetl. kappertje (bokaal)
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. Italiaanse kruidenmix
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
844 kcal
Vetten
31.9 g
Verzadigde vetzuren
8.4 g
Koolhydraten
83.7 g
Suikers
12.1 g
Vezels: 
7.3 g
Eiwitten
52.1 g
Zout
2.1 g
Voorbereiding
35 min.
- Snij de aubergine in plakken en bestrooi met grof zeezout. Laat 30 min. uitlekken in een vergiet.
- Snij intussen de selder in fijne stukjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Trek de blaadjes van de takjes basilicum.
- Spoel de aubergineplakken onder koud water, dep droog en snij in blokjes. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding
35 min.
1 Leg de aubergine- en paprikablokjes op een bakplaat met bakpapier en meng er 3 eetl. olijfolie, zwarte peper en grof zeezout onder. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
2 Snij intussen het kalfsgebraad in 8 plakjes. Leg op elk plakje een sneetje Italiaanse ham en 2 blaadjes salie en steek vast met een cocktailprikker.
3 Kook de stukjes selder 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.
4 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.
5 Verdeel de tapastomaten in 4 trosjes en leg in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet 15 min. in de hete oven.
6 Maak intussen de caponata: verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de selder toe en overgiet met de passata. Meng goed en voeg de geroosterde aubergine en paprika en de uitgelekte kappertjes toe. Kruid met zwarte peper, grof zeezout en de Italiaanse kruiden. Haal van het vuur en meng er de helft van het basilicum onder.
7 Smelt de boter in een pan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en grof zeezout. Laat nog 2 min. verder bakken.
Afwerking
Leg op elk bord 2 nestjes tagliatelle en 2 plakjes kalfsvlees. Serveer met de caponata en de geroosterde tapastomaten. Bestrooi met de rest van het basilicum.
Drankensuggestie
  • Bier

    Floreffe Dubbel
    Donker abdijbier
  • Wijn

    Montepulciano d'Abruzzo D.O.C.
    ‘San Francesco’ Umani Ronchi
    Abruzzo - Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top