Scampipannetje met groenteroomsaus en dragon

4 personen
minder dan 30 min.
Scampipannetje met groenteroomsaus en dragon
Ingrediënten
  • 20 ongepelde rauwe scampi’s ‘medium’ (diepvries)
  • 2 tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 1 rood pepertje
  • 2 takjes dragon (vers)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. rode pesto (versmarkt)
  • 2 dl lichte room
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl visfond (bokaal)
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
279 kcal
Vetten
18.1 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
8.9 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
13.9 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(20 min.)
- Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water).
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.
- Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1 cm.
Bereiding
30 min.
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en het pepertje glazig.
3 Voeg de paprikablokjes toe en overgiet met de witte wijn. Laat volledig verdampen. Roer er de tomatenblokjes onder en overgiet met de visfond en de room. Breng op smaak met de rode pesto, peper en zout.
4 Verdeel de scampi’s over individuele ovenschaaltjes
en bestrooi met de dragonblaadjes. Giet er de groenteroomsaus over en zet 15 min. in de voorverwarmde
oven.
Afwerking
Serveer met een stukje stokbrood.
Drankensuggestie
  • Bier

    Hopus
    Sterk blond bier
  • Wijn

    Château La France
    A.O.P. Bordeaux

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top