Scampi’s met pikante tomatensaus en lookbroodjes

4 personen
minder dan 30 min.
Lekker Italiaans (pag. 27)
Scampi’s met pikante tomatensaus en lookbroodjes
Ingrediënten
  • 500 g kleine, gepelde rauwe scampi’s (diepvries)
  • 1 kg tomaten
  • 4 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g mascarpone
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 mespunt pilipili
  • 1 koffiel. oregano (gedroogd)
  • 1 koffiel. basilicum (gedroogd)
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • peper en zout
  • Voor de lookbroodjes:
  • 1 voorgebakken ciabatta
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g boter (kamertemperatuur)
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 blaadjes basilicum (gedroogd)
  • 5 takjes peterselie (vers)
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)

Voedingswaarde per persoon

Energie
883 kcal
Vetten
63.4 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
47.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
30.9 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Snij de tomaten in blokjes.
- Snipper de rode uien en 2 knoflookteentjes fijn.
- Voor de lookbroodjes: snij de ciabatta in sneden van 2 cm dikte. Snipper het basilicum en de peterselie fijn. Meng met 6 eetl.
olijfolie, de boter, de tijm, het paprikapoeder, de cayennepeper, 2 geperste knoflookteentjes, peper en zout. Besmeer het brood met dit mengsel.
Bereiding
30 min.
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het fijngesnipperde knoflook en de diepgevroren scampi’s gedurende 3 à 4 min. al roerend. Haal uit de pan en zet opzij.

2 Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de fijngesnipperde rode ui al roerend gedurende 2 min.

3 Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, het gedroogde basilicum, het paprikapoeder, de oregano, de pilipili en 1 dl water toe. Laat 15 min. sudderen.

4 Voeg de mascarpone en de gebakken scampi’s toe en breng op smaak met peper en zout. Roer en laat nog 3 min. zachtjes sudderen.

5 Schuif intussen de lookbroodjes 5 à 10 min. onder de grill tot ze goudbruin zijn.
Afwerking
Serveer de scampi’s in tomatensaus met de lookbroodjes.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Opi Chardonnay
    I.G.T. Terre di Chieti
    Farnese - Italië

    Bijzonder elegante chardonnay met typische aroma’s: verse toast, wit en exotisch fruit (perzik, ananas, mango) en een zachte houttoets. In de smaak zit opnieuw veel vers fruit, aangevuld met goede zuren. Klassewijn: verkrijgbaar na reservatie.


    Pouilly-Fuissé A.C.
    La Roche de Solutré
    Manoir du Chardon

    De chardonnay geeft deze grote wijn een geurig boeket en een volle en krachtige smaak.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top