Slaatje met eendenborst en honingvinaigrette

4 personen
minder dan 30 min.
Pottenkijken (pag. 26)
Slaatje met eendenborst en honingvinaigrette
Ingrediënten
  • 200 g gerookte eendenborstfilet (versmarkt)
  • 250 g slamix
  • 50 g veldsla
  • 1 rode paprika
  • 2 appelen
  • 0.5 citroen (enkel het sap)
  • 100 g maïs (blik)
  • Voor de vinaigrette:
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
369 kcal
Vetten
27.1 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
18.5 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
11.8 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
- Snij de gemengde sla in grove stukken.
- Verwijder de worteltjes van de veldsla.
- Schil de appelen en snij in stukjes van 1 cm. Besprenkel met het citroensap.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
Bereiding
5 min.
1. Roer de olijfolie onder de balsamicoazijn en de honing. Kruid naar smaak met peper en zout.
2. Meng de gemengde sla met de veldsla, de blokjes paprika, de uitgelekte maïs, de appelstukjes en de honingvinaigrette.
3. Verdeel de sneetjes eendenborstfilet over de salade.
Afwerking
Serveer met een stukje brood.
Drankensuggestie
  • Bier

    Postel Dubbel
  • Wijn

    Sancerre A.O.P. ‘Beau Chêne’ – Domaine Reverdy

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top