Soep van veldsla met spekcrumble

4 personen
minder dan 30 min.
Soep van veldsla met spekcrumble
Ingrediënten
  • 150 g veldsla
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 2 eetl. zure room
  • 2 eetl. boter
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • peper en zout
  • Voor het garnituur:
  • 50 g gerookte spekreepjes (versmarkt)
  • 1 sjalot
  • 1 sneetje brood

Voedingswaarde per persoon

Energie
207 kcal
Vetten
5.2 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
12.8 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
15 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(20 min.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snipper de ui en de sjalot fijn.
- Bak de spekreepjes 1 à 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en laat nog 3 min. bakken. Verdeel alles over een bakplaat en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven, tot alles goed droog is.
- Schil intussen de aardappelen en snij in blokjes.
- Rooster het sneetje brood in de broodrooster en verkruimel in een hoge maatbeker. Voeg het spek en de sjalot toe en mix alles fijn.
Bereiding
30 min.
1 Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
2 Voeg de aardappelblokjes, 1 L water en de bouillonblokjes toe. Laat 20 min. koken.
3 Voeg de veldsla toe en laat nog 5 min. koken.
4 Mix de soep glad. Kruid met peper en zout en roer er de zure room onder.
Afwerking
Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de crumble van spek.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top