Spaghetti met linzenbolognese en harissa

4 personen
Minder dan 45 min.
Veggie mood (pag. )
Spaghetti met linzenbolognese en harissa
Ingrediënten
  • 2 wortelen
  • 0.5 selder
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 1 ui
  • 150 g ontpitte groene olijven met basilicum (versmarkt)
  • 400 g spaghetti
  • 200 g droge zwarte linzen
  • 690 g passata (gezeefde tomaten)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 eetl. spaghettikruiden
  • 1 koffiel. harissa
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
687 kcal
Vetten
12.9 g
Verzadigde vetzuren
2 g
Koolhydraten
107.3 g
Suikers
13.6 g
Vezels: 
18.5 g
Eiwitten
26.6 g
Zout
1.6 g
Voorbereiding
(15 min.)
– Snipper de ui fijn.
– Snij de wortelen in kleine blokjes van 1 cm.
– Breek de selderstengels in 2 en verwijder de draden. Snij in kleine blokjes van 1/2 cm.
– Snij de olijven in 4.
Bereiding
30 min.
1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en de selder en wortelblokjes 3 à 4 min. Voeg de harissa, de linzen en de passata toe. Kruid met de spaghettikruiden, de takjes rozemarijn, de laurierblaadjes, peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
2 Kook intussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Roer op het einde de olijven onder de saus. Verwijder de takjes rozemarijn en de laurierblaadjes.
Drankensuggestie
  • Bier

    Hoegaarden Grand Cru
    Sterk blond bier met een fruitig en kruidig boeket en een licht bittere smaak met een volle afdronk.
  • Wijn

    Brindisi Rosso D.O.C. – Piana del Sole – Puglia – Italië
    Zuid-Italiaanse rode wijn met een fruitig boeket en een rijpe smaak. De afdronk is sappig.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top