Spaghetti met mosselen en pesto

4 personen
minder dan 30 min.
Spaghetti met mosselen en pesto
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen (versmarkt)
  • 3 tomaten
  • 1 rood pepertje
  • 1 plantje platte peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g spaghetti
  • 2 eetl. groene pesto
  • 1 dl ouzo
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
587 kcal
Vetten
12.5 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
77.7 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
24.2 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(5 min.)
- Snipper het knoflook en het pepertje fijn (verwijder de pitjes als u het niet té pikant wil).
- Snipper de platte peterselie grof.
Bereiding
20 min.
1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig samen met het pepertje.
2. Voeg de mosselen toe en overgiet met de ouzo. Kruid met peper en laat 8 min. garen. Schud of schep de mosselen goed om.
3. Kook ondertussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4. Snij de tomaten in blokjes en meng onder de pesto. Roer ze onder de mosselen en laat nog 1 à 2 min. verder garen. Schep nog eens goed om.
Afwerking
Verdeel de spaghetti over de borden en schep er de mosselen samen met de tomaten en het kookvocht op. Bestrooi rijkelijk met de platte peterselie.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Monte Palma
    D.O. Rueda
    Spanje

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top